Soorten natuursteen

Soorten natuursteen

Hier treft u een overzicht aan van verschillende soorten natuursteen.

Marmer is gemetamorfeerd kalksteen, bestaande uit puur calciumcarbonaat. Vanwege de zachtheid, relatieve isotropie en homogeniteit is marmer zeer gewild als bouwmateriaal. De marmeren tegels van St. Pieter zijn beschikbaar in verschillende kleuren, afmetingen en soorten.

Er zijn diverse soorten leisteen, afhankelijk van de oorsprong. De kwaliteit van het leisteen is afhankelijk van een aantal factoren. Factoren als: het organisch gehalte, de korrelgrootte en vetgehalte zijn van groot belang voor de slijtvastheid, vorstbestendigheid en hardheid van het leisteen.

Hardsteen is een kalksteen met een blauwgrijze kleur die wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van resten zeediertjes.

Graniet wordt veel gebruikt als natuursteen in sierbestrating, gevelbekleding of in interieurs. Graniet is een stollingsgesteente. Dat wil zeggen dat het is gevormd door het ondergronds stollen van magma. Doordat graniet op diepte gestold is, hebben de mineralen bij langzame afkoeling de tijd gehad om kristallen te vormen.

Travertijn is een kalksteen dat gevormd wordt door de neerslag van kalk uit oververzadigd water uit warme bronnen. Organisch materiaal als takjes en bladeren dat in dit water valt en later verteert, veroorzaken de onregelmatige poriën van travertijn.

U bevindt zich hier: Home Vloeren & Wanden Natuursteen Soorten Natuursteen

Support & Advies

Heeft u een vraag of behoefte aan advies?

Tilburg: 013-5321304
Eindhoven: 040-2380150
Of bezoek één van de showrooms.

Volg ons via